Navigatie overslaan
Vogels kijken / Shutterstock

Nieuwe verrekijker, en nu?

Natuurlijk bent u van harte welkom in onze winkel in Zeist voor advies over verrekijkers. Wilt u zich thuis alvast voorbereiden? Of in onze webshop bestellen? Kijk dan eens naar onze filmpjes. Onze optiek-specialist Martin Hierck heeft verschillende filmpjes klaargezet om u vast van alles uit te leggen.

Onderwerpen instructiefilmpjes

Vergrotingsfactor

Je leest en hoort veel over kijkers met een vergrotingsfactor van 8x of 10x.

Maar wat is het verschil? En wat is voor u het meeste geschikt?
Martin legt het uit.

 

 

Uittredepupil

Ook zo’n term die op het eerste gezicht misschien vragen oproept. Toch is het een belangrijk onderdeel bij het kiezen van uw verrekijker. Zo wordt de grootte van uw pupil kleiner naarmate er meer kaarsjes op uw verjaardagstaart stonden.

Martin legt u uit hoe het werkt.

 

Porrokijker of dakkantkijker?

In deze video laat Martin zien wat de verschillen zijn. Het kan een kwestie van voorkeur zijn waar u voor kiest. U krijgt een beeld van de voor- en nadelen van beide varianten.

 

 

Waterdicht?

Mag een verrekijker nat worden? Kunt u hem op een boot gebruiken? Of onder water? En hoe lang dan?

Martin legt uit welke categorieën waterdicht u tegen kunt komen.

 

 

Wat komt er allemaal uit de doos?

Als u uw verrekijker uitpakt, kan de pret beginnen. Het is dan handig om te weten waar alle doppen en riemen voor dienen. Hoe maakt u alles vast of juist los?

Martin vertelt het.

 

Vogels kijken / Shutterstock Vogels kijken / Shutterstock

Hoe kan ik mijn kijker goed instellen voor mijn ogen?

In de winkel helpen we u daar graag bij. Hebt u al een kijker, of deze in de webshop gekocht? Dan leggen we het in deze video graag uit. Met aandacht voor verschillen tussen uw linker- en rechteroog, eventuele correcties en tips voor brildragers.

 

Hoe onderhoud ik mijn verrekijker?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig, als u het even weet. Met deze tips en een klein beetje moeite kunt u jarenlang plezier hebben van uw verrekijker.

Martin laat het u graag zien.

 

 

Waarom heb ik eigenlijk een verrekijker nodig?

Nodig is een groot woord, hoewel wij natuurlijk vinden dat eigenlijk iedereen een verrekijker zou moeten hebben. Er gaat zo’n mooie wereld voor u open! Daarom een aantal tips over welke kijker voor wie geschikt is.

 

 

Wat kost een goede verrekijker?

Dat hangt heel erg af van uw wensen en eisen. Ook goede verrekijkers zijn er in verschillende prijsklassen. Martin geeft een aantal adviezen.

 

 

Aanbiedingen in de webshop

Neem voor de beste aanbiedingen op vogelgebied een kijkje in onze webshop. Van metalbird tot mok, van kinderboek tot kijker. Leden krijgen veel extra voordeel.

Aanbiedingen in de webshop

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen